fd
cauta in site
 
INVITATIE
2008-04-16

In luna mai 2008, Centrul Euroregional pentru Democratie (CED) din Timisoara va organiza o serie de trei ateliere de lucru care au ca obiectiv facilitarea schimbului de experienta in cadrul comunitatilor academice din centrele universitare Arad, Cluj si Timisoara. In acelasi timp, participantii isi vor crea abilitati si vor contribui la implementarea unor proceduri privind buna organizare a proceselor de informare, consultare si management al diversitatii culturale.
CED va invita sa participati la atelierele de lucru pentru guvernare responsabila in invatamantul superior care se vor desfasura astfel:
·    Transparenta in PR si comunicare, 8 mai 2008, ora 16.00, Timisoara
Sunt invitate sa se inscrie cadre universitare din Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului si membri ai ligilor si organizatiilor studentesti/ de tineret (cu precadere persoane cu atributii in PR si comunicare academica).
Discutiile se vor axa pe relatiile publice si comunicare ca instrumente ale guvernarii academice conforme cu principiile raspunderii publice. Vor fi prezentate standarde de transparenta conform legislatiei romane si bunelor practici internationale, precum si cerintele Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si a Legii 52/2003 privind transparenta decizionala ca instrumente utile in managementul relatiilor publice, a comunicarii si a problemelor universitare.
·    Managementul proceselor de consultare, 15 mai 2008, ora 16.00, Arad
La acest atelier sunt invitate sa participe persoane interesate din Universitatea “Aurel Vlaicu” si ligile si organizatiile studentesti/ de tineret.
Managementul proceselor de consultare reprezinta un alt instrument al guvernarii academice conforme cu principiile raspunderii publice. In cadrul atelierului participantii se vor familiariza cu standardele de consultare si participare decizionala conform legislatiei romane si bunelor practici internationale si cu  cerintele Legii 52/2003 privind transparenta decizionala ca instrument util in managementul proceselor decizionale.
·    Managementul participativ si managementul diversitatii culturale, 29 mai 2008, ora 16.00, Cluj
Sunt invitati sa se inscrie reprezentanti ai comunitatii academice din Universitatea “Babes-Bolyai” (cadre universitare, ligi si organizatii studentesti/ de tineret, etc.).
Tinand cont de caracterul multicultural al universitatii, tema atelierului este managementul participativ si managementul diversitatii culturale ca instrumente ale guvernarii academice conforme cu principiile raspunderii publice. Se vor prezenta standarde de participare si incluziune a grupurilor minoritare conform legislatiei romane si bunelor practici internationale si modalitati de aplicare a Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in managementul proceselor decizionale.

Atelierele de lucru sunt organizate in cadrul proiectului Guvernare responsabila in invatamantul superior: proiect de promovare a principiilor bunei guvernari in universitatile de stat din Centrele Universitare Arad, Cluj si Timisoara, derulat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin programul PHARE 2005 Consolidarea democratiei in Romania, Componenta 2 - Democratie, drepturile omului, statul de drept, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei. Prin aceasta initiativa se urmareste definirea si implementarea unui cadru general de guvernare responsabila, transparenta si eficienta pentru procesele de luare a deciziilor si management al educatiei, inclusiv managementul diversitatii culturale, in Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad, Universitatea ‘Babes-Bolyai’ din Cluj, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Victor Babes’ si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara.

Va rugam sa confirmati participarea dvs. la adresa de e-mail ccocioba@regionalnet.org sau la telefon 0256 221471/ 0356 401139 pana cel tarziu la data de 25 aprilie 2008. Persoana de contact: Camelia Cocioba, Coordonator comunicare.
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007