fd
cauta in site
 
Guvernare responsabilă în centrele universitare
2008-01-17

Centrul Euroregional pentru Democrație lansează un nou proiect intitulat Guvernare responsabilă în învățământul superior: proiect de promovare a principiilor bunei guvernări în universitățile de stat din Centrele Universitare Arad, Cluj și Timișoara. Partener local în derularea acestuia este Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad. Proiectul este implementat în perioada 1 decembrie 2007 – 30 septembrie 2008 cu sprijinul financiar al UNIUNII EUROPENE prin programul PHARE 2005 Consolidarea Democrației în România, Componenta 2 – Democrație, drepturile omului, statul de drept, independența justiției și lupta împotriva corupției.

Scopul inițiativei este definirea și implementarea participativă a unui cadru general pilot de guvernare responsabilă, transparentă și eficientă pentru procesele de luare a deciziilor și management al educației, inclusiv managementul diversității culturale în centrele universitare Arad, Cluj și Timișoara.

Realizarea acestuia presupune o bună cunoaștere a procesului decizional în mediul academic, crearea de know-how și capacități la nivelul structurilor de conducere din universități și relaționarea actorilor care pot susține implementarea sustenabilă a cadrului de guvernare academică bazat pe principiile răspunderii publice, transparenței decizionale și accesului la informații publice.

În acest sens, activitățile proiectului includ realizarea unui sondaj prin care se va măsura percepția publică asupra modalităților de luare a deciziilor în structurile de conducere din mediul universitar și se va evalua comparativ transparența, responsabilitatea și eficiența instrumentelor decizionale prin studii de caz; sesiuni de instruire în Lobby, Advocacy și Networking; ateliere de lucru pe teme ca Transparență în PR și comunicare, Managementul proceselor de consultare, Management participativ și managementul diversității culturale.

Beneficiarii acestui proiect vor fi 15 organizații studențești și de tineret din cele trei centre universitare, șase universități finanțate de la bugetul de stat (Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Victor Babeș’ și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad și Universitatea ‘Babes Bolyai’ din Cluj), cadre didactice și studenți.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la: Centrul Euroregional pentru Democrație, Str. Semenic nr. 10, Tel: 0256 221471, 0356 401139, Fax: 0256 436633, E-mail: imihaies@regionalnet.org (Ilona Mihăieș, manager proiect).

Pentru eventuale informații și sesizări legate de proiectele Phare contactați cfcu.PHARE@mfinante.ro.
2017-09-18
ƞcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, AsociaĆŁia pentru Promovarea Femeii din RomĂąnia (APFR), Ăźn parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, Ăźn stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare romĂąno-norvegiană pentru Ăźmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how romĂąno – norvegian, Ăźn domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), Ăźn parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru Ăźmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, Ăźmpreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, Ăźn campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007