|
Responsabilizarea și transparentizarea instituțiilor publice din județul Timiș
2008-01-17
Transparență în interes comunitar – proiect pentru creșterea gradului de responsabilizare și transparentizare a instituțiilor publice din județul Timiș este titlul unei noi inițiative ce va fi derulate de Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) în perioada 1 decembrie 2007 – 30 septembrie 2008. Alături de partenerii săi – Prefectura Timiș, Asociația Microregională Banat – Ripensia de Dezvoltare a Localităților, Asociația Comunitară Telecentru Traian Vuia și Asociația Timiș Torontal, CED susține creșterea transparenței și responsabilizării reprezentanților instituțiilor administrației locale din trei zone pilot ale județului Timiș, prin întărirea rolului de monitor eficient al organizațiilor neguvernamentale din județ.
Proiectul se adresează ONGurilor, primăriilor și consiliilor locale și cetățenilor din 25 de localități din jud. Timiș, cu puncte focus Deta pentru zona de sud, Jimbolia pentru est și Traian Vuia pentru vest.
În cadrul proiectului se va realiza o monitorizare și o evaluare a modului de aplicare de către autoritățile publice locale a Legii 350 privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, a Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică și a Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin vizite la sediile instituțiilor și accesarea paginilor web ale acestora. De asemenea, printr-un chestionar se va evalua gradul de informare al cetățenilor, al reprezentanților ONG și ai instituțiilor publice cu privire la cele trei legi, urmând ca pe baza rezultatelor studiului să se elaboreze o strategie de informare în comunitățile implicate în proiect asupra drepturilor și obligațiilor conferite de aceste legi.
Organizațiile neguvernamentale vor fi activ implicate în activitățile de monitorizare a autorităților locale și de informare a cetățenilor, realizându-se astfel o participare în procesul decizional la nivel local a tuturor celor trei factori importanți ai comunității: societatea civilă (prin ONGuri), cetățeni și autoritățile publice locale și județene.
Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al UNIUNII EUROPENE prin programul PHARE 2005 Consolidarea Democrației în România, Componenta 2 – Democrație, drepturile omului, statul de drept, independența justiției și lupta împotriva corupției.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la: Centrul Euroregional pentru Democrație, Str. Semenic nr. 10, Tel: 0256 221471, 0356 401139, Fax: 0256 436633, E-mail: zbereczki@regionalnet.org (Zoltan Bereczki, manager proiect).
Pentru eventuale informații și sesizări legate de proiectele Phare contactați cfcu.PHARE@mfinante.ro. |
|
2024-04-25 Hacked by Om3G4
Imi plac curvele maxim!
2017-09-18 Ćcoala RegionalÄ de VarÄ a Tinerilor Antreprenori
Ăn perioada 11-16 septembrie 2017, AsociaĆŁia pentru Promovarea Femeii din RomĂąnia (APFR), Ăźn parteneriat cu Centrul Euroregional pentru DemocraÈie (CED), a organizat Ècoala RegionalÄ de VarÄ a Tinerilor Antreprenori âAntreprenor5Vestâ, Ăźn staÈiunea Secu, CaraÈ-Severin.
2016-06-14 Cooperare romĂąno-norvegianÄ pentru ĂźmbunÄtÄÈirea accesibilizÄrii universitÄÈilor Èi bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
Ăn perioada 4 â 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru DemocraÈie (CED) a efectuat o vizitÄ de studiu la Halden Èi Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how romĂąno â norvegian, Ăźn domeniul accesibilitÄÈii universitÄÈilor Èi bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilitÄÈi.
2016-01-15 xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru DemocraÈie (CED), Ăźn parteneriat cu Ècoala de Management din Fribourg, ElveÈia, lanseazÄ site-ul proiectului âUniversitÄÈi all-inclusive: Proiect pentru ĂźmbunÄtÄÈirea serviciilor de accesibilizare ale universitÄÈilor, adresate studenÈilor cu dizabilitÄÈiâ.
Arhiva
stiri
|
|
IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati ! |
|
|
|
|
|
|