fd
cauta in site
 
Lansare proiect
2007-04-25

Centrul Euroregional pentru Democratie lanseaza Buna Guvernare in Mediul Academic Public, un nou proiect ce face parte din campania pentru transparenta in invatamantul superior initiata in Centrul Universitar Timisoara.

Scopul acestei initiative este integrarea modelului bunei guvernari, bazat pe principiile responsabilitatii publice, transparentei institutionale si eficientei decizionale, in sistemele de management al educatiei din cele patru universitati publice sustinute prin bugetul de stat din Centrul Universitar Timisoara.

Printre beneficiari se numara factorii de decizie ai universitatilor publice de stat (UVT, UMF, UPT, USAMVT), reprezentantii organizatiilor neguvernamentale studentesti si de tineret, studentii, personalul didactic si administrativ din universitati si alte parti interesate de buna desfasurare a invatamantului superior.

Proiectul isi propune identificarea si analiza problemelor cheie, a provocarilor si solutiilor privind situatia curenta a mecanismelor existente in vederea asigurarii responsabilitatii publice la nivelul diferitelor structuri decizionale din mediul universitar, dezvoltarea unei coalitii sustinute de patru grupuri de lucru care sa actioneze in directia definirii unui cadru comun de guvernare academica responsabila si implementarea si monitorizarea participativa a cadrului comun pentru responsabilitate publica la nivelul celor patru universitati de stat din Timisoara.

Aceste obiective vor fi indeplinite pe parcursul a 12 luni prin organizarea unui studiu asupra politicilor existente in ceea ce priveste mecanismele de management si decizie in Centrul Universitar Timisoara, sesiuni de instruire si ateliere de lucru, elaborarea Ghidului Bunei Guvernari in Invatamantul Academic si implementarea cadrului comun de guvernare responsabila.
Proiectul Buna Guvernare in Mediul Academic Public valorifica parteneriatele stabilite cu universitatile de stat din Timisoara (UPT, UVT, UMF, USAMVB), cu organizatiile studentesti si grupurile informale de studenti si raspunde prioritatilor identificate in activitatile desfasurate in 2005 si 2006 in cadrul proiectului Transparenta si Integritate in Invatamantul Superior: program de dezvoltare a unei coalitii ONG pentru prevenirea coruptiei in mediul universitar.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la tel: 221471/221472, Ilona Mihaies, presedinte executiv (imihaies@regionalnet.org) sau Valeriu Lingurar, coordonator proiect (vlingurar@regionalnet.org).

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

2024-04-25
Hacked by Om3G4

Imi plac curvele maxim!

2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007