fd
cauta in site
 
Program de Schimb de Personal
2007-03-15

Apel pentru participare
la Programul de Schimb de Personal
în cadrul proiectului  Next Mile of the European Civil Society Infrastructure


Finanțat de Comisia Europeană și implementat de Institutul pentru o Societate Deschisă, Sofia, în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație, Timișoara, Biroul European de Informare pentru Roma, Bruxelles și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Budapesta.

Programul de Schimb de Personal reprezintă o oportunitate pentru schimbul de personal între organizațiile societății civile (OSC) din România și Bulgaria și alte State Membre UE, active în domeniul social. Programul va sprijini implicarea reprezentanților OSC din Statele Membre UE în activitatea organizațiilor din Bulgaria și România, dar și implicarea reprezentanților OSC din Bulgaria și România în activitatea organizațiilor și rețelelor din celelalte State Membre UE. Pot participa în program și alte tipuri de agenții care furnizează servicii sociale (agenții locale și naționale). Programul va contribui la schimbul de modele UE de bună practică în ceea ce privește furnizarea de servicii și îmbunătățirea capacității instituționale, ca și a excelenței professionale a celor care participă.

Se va acorda prioritate schimburilor care au ca scop împărtășirea experiențelor practice și transferul de metode și know how. Lista unor posibile sfere de interacțiune în timpul schimburilor poate acoperi (dar nu se limitează la):
-    Implicarea OSC din Bulgaria și România în furnizarea de servicii sociale “pe teren” pentru a învăța metode și practici noi;
-    Schimbul de experiență prin vizita unui expert specializat pe OSC din Bulgaria și România. Un astfel de expert trebuie să se implice în activitățile curente ale organizației și să fie capabil să împărtășească cunoștințe și abilități;
-    Sprijinul acordat OSC din Bulgaria și România în activități strategice, cum ar fi modele noi de servicii sociale, etc., prin vizita unor reprezentanți într-o organizație cu experiență mai mare și realizarea de acțiuni comune, sau invitarea/vizita unor reprezentanți ai OSC și ai altor tipuri de entități din sfera socială din celelalte țări UE.

Vor fi avantajate:
-    Schimburile mixte (de ex. vizite ale unor echipe care includ reprezentanți ai OSC din Bulgaria și România);
-    Schimburi care îmbină împărtășirea experienței și oportunitățile de networking;
-    Situațiile în care candidații sau alte organizații acoperă o parte a cheltuielilor aferente schimbului;
-    Situațiile în care la schimb participă reprezentanți ai grupurilor țintă ale organizațiilor respective. Toate formele de implicare a reprezentanților grupurilor vulnerabile vor fi tratate cu prioritate.

Important:


- Schimburile trebuie să se desfășoare doar pe teritoriul Statelor Membre UE;
- Schimbul propus trebuie să includă cel puțin o organizație a societății civile din Bulgaria sau din România. Nu există restricții în privința celorlalte entități care participă la schimb. O mare importanță constă în experiența și capacitatea acestora în sfera socială și oportunitatea de a le răspândi.
- Schimburile propuse trebuie să desfășoare în cadrul uneia din cele două runde: până la sfârșitul lui iulie 2007 sau până la sfârșitul lui septembrie 2007;
- Doar cheltuielile strict legate de călătorie vor fi acoperite în cadrul acestui program de schimb; salarii, taxe, nu vor fi finanțate.
 
Pentru a sprijini vizitele de studiu, vor fi acoperite cheltuielile de transport pentru opt schimburi. Acestea vor fi selectate în cadrul unei proceduri competitive pe baza următoarelor criterii:
•    Nevoile organizațiilor care vor primi/trimite reprezentanți;   
•    Cum va contribui acest schimb la capacitatea organizației și a părților implicate.

Selecția va fi făcută de un comitet de selecție care va cuprinde reprezentanți ai partenerilor de proiect.

Organizațiile interesate pot aplica pentru:
1. Participarea în Programul de Schimb de Personal ca organizație care primește participanti
2. Participarea în Programul de Schimb de Personal ca organizație care trimite participanți
3. Ambele.

Pentru a aplica vă rugăm să completați formularul de înscriere în format electronic și să-l trimiteți la adresa egospodinova@osf.bg până cel târziu 15 mai 2007 pentru prima rundă și 30 iulie 2007 pentru cea de-a doua rundă. Formularele pot fi descărcate la www.regionalnet.org sau http://nextmile.eu sau pot fi trimise prin e-mail la cerere (ccocioba@regionalnet.org).


Fisiere atasate: Call for applications, Application form for participation in the PES as host organisation, Application form for participation in the PES as sending organisation
2017-09-18
ƞcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, AsociaĆŁia pentru Promovarea Femeii din RomĂąnia (APFR), Ăźn parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, Ăźn stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare romĂąno-norvegiană pentru Ăźmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how romĂąno – norvegian, Ăźn domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), Ăźn parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru Ăźmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, Ăźmpreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, Ăźn campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007