fd
cauta in site
 
Rezultatele sondajului pe tema coruptiei
2006-06-01

Conferința Transparență și Integritate în Învățământul Superior


Centrul Euroregional pentru Democrație și Academia de Advocacy au organizat în 25 mai 2006 conferința Transparență și Integritate în Învățământul Superior.

Scopul evenimentului a fost prezentarea rezultatelor sondajului realizat de Metro Media Transilvania pe tema corupției în mediul academic la nivelul celor patru universități publice de stat din Centrul Universitar Timișoara: Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Științe Agricole a Banatului și Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”. Cu acest prilej a avut loc și prezentarea proiectelor celor patru campanii de advocacy pentru transparență și integritate academică care vor fi desfășurate în cele patru universități.

La conferință au participat reprezentanți din partea universitaților de stat din Timișoara și din țară, a organizațiilor studențești și de tineret locale, studenți și jurnaliști. Conferința a beneficiat de prezența dl Prof. Dr. Ing. Nicolae Robu, Rector al Universității Politehnica, precum și a dl Prof. Dr. Ioan Mihai, Rector al Universității de Vest. Au fost de asemenea reprezentate Universitatea de Știinte Agricole a Banatului din Timișoara prin dl Prof. Dr. Mihai Decun și Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” din Iași prin dna Decan Norina Forna. 

Dna Ilona Mihăieș, președinte executiv al CED a prezentat proiectul Transparență și Integritate, fiind urmată de dl Mircea Comșa reprezentând Metro Media Transilvania, care a făcut publice rezultatelor sondajului pe tema corupției în Centrul Universitar Timișoara. Andreea Firăstrăeru (Academia de Advocacy) și Valeriu Lingurar (CED) au introdus Coaliția pentru Transparență și Integritate. Reprezentanții Grupurilor de Inițiativă ale celor patru universități de stat au abordat conceptul de campanie de advocacy pentru Tranparență și Integritate. Grupurile de inițiativă din Universități au fost reprezentate de Roxana Senco și Liviu Herman (UVT), Andreea Pop și Alin Semenescu (USABT), Silviu Pașca (UMF) și Alexandru Bleau (UPT).

Această inițiativă a avut loc în cadrul proiectului Transparență și Integritate în Învățământul Superior program de dezvoltare a unei coaliții ONG pentru prevenirea corupției în mediul universitar derulat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Programul Phare 2003 Consolidarea Societății Civile în România.

Rezultatele sondajului pot fi văzute pe pagina web www.integritate.ro la sectiunea sondaj.

2024-04-25
Hacked by Om3G4

Imi plac curvele maxim!

2017-09-18
ƞcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, AsociaĆŁia pentru Promovarea Femeii din RomĂąnia (APFR), Ăźn parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, Ăźn stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare romĂąno-norvegiană pentru Ăźmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how romĂąno – norvegian, Ăźn domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), Ăźn parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru Ăźmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007