fd
cauta in site
 
Măsuri de Combatere a Corupției
2006-05-30

Măsuri de Combatere a Corupției în Centrul Universitar Timișoara


Centrul Euroregional pentru Democrație și Academia de Advocacy pun la dispoziția studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ din cele patru Universități Publice de Stat din Timișoara linia verde anticorupție 0800.844.844.

Persoanele interesate pot sesiza printr-un simplu apel telefonic gratuit orice faptă lipsită de integritate despre care au aflat în mod direct sau indirect. Vor exista două tipuri de sesizări în funție de alegerea făcută de autorul acesteia: sesizări anonime și sesizări asumate.

Monitorizarea faptelor lipsite de integritate și a actelor de corupție din mediul academic are ca obiectiv identificarea zonelor de risc pe harta corupției în învățământul superior timișorean, precum și identificarea celor mai corupte facultăți din cele patru universități de stat din Timișoara: Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Știinte Agricole a Banatului și Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”.

Linia verde anticorupție va fi completată de alte două mecanisme de sesizare a practicilor lipsite de integritate: o linie telefonică cu tarif normal 0256/ 43.66.34 și un mecanism online de sesizare disponibil la adresa www.integritate.ro.

Această inițiativă are loc în cadrul proiectului Transparență și Integritate în Învățământul Superior: program de dezvoltare a unei coaliții ONG pentru prevenirea corupției în mediul universitar derulat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Programul Phare 2003 Consolidarea Societății Civile în România.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la: Centrul Euroregional pentru Democrație, Str. Semenic nr. 10, tel: 221471, e-mail: vlingurar@regionalnet.org. Persoană de contact: Valeriu Lingurar, coordonator proiect.
2017-09-18
ƞcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, AsociaĆŁia pentru Promovarea Femeii din RomĂąnia (APFR), Ăźn parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, Ăźn stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare romĂąno-norvegiană pentru Ăźmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how romĂąno – norvegian, Ăźn domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), Ăźn parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru Ăźmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, Ăźmpreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, Ăźn campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007