fd
cauta in site
 
Studiu privind romii din Romania. Analiza situatiei din Timisoara, Sanpetru Mare, Santana, Alesd
2012-10-22

Studiul descrie situatia romilor din Romania, pe baza unei analize minutioase a numeroase  cerecetari, rapoarte, politici publice si legi in domeniu.

Lucrarea se compune din patru capitole:

I. O descriere a romilor din Romania – scurta istorie, date demografice, indicatori sociali si economici;

II. Legi si politici publice cu impact asupra romilor din Romania;

III. Stereotipuri, prejudecati si cazuri de discriminare;

IV. Analiza situatiei romilor din Timisoara, Sanpetru Mare, Santana, Alesd.

Studiul a fost realizat in cadrul proiectului “REDUPRE - Identificarea si reducerea prejudecatilor ca sursa de conflict intre populatia roma si neroma - studiu comparativ al cazurilor din Bulgaria, Italia, Romania si Slovenia”, implementat in perioada 1 martie 2011 – 30 aprilie 2013, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, in contextul programului Drepturi fundamentale si cetatenie.

Studiul poate fi descarcat aici.
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
Site-ul „Universități all-inclusive”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007