fd
cauta in site
 
Civism participativ în mediul rural
2009-02-23

Promovarea culturii civice în mediul rural de către liceeni este titlul unei noi inițiative care va fi derulată de către Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) în parteneriat cu  Fundația Integratio - Timișoara. Proiectul este implementat în perioada 24 decembrie 2008 – 23 octombrie 2009 și are ca scop dezvoltarea capacității liceelor din Periam, Peciu Nou, Dudeștii Vechi (județul Timis), Anina (județul Caras Severin ) și Sântana (județul Arad) de a elabora și derula activități practice de aplicare a valorilor civice moderne. În urma acestor activități, liceenii din cele 5 localități vor conștientiza beneficiile atitudinilor civice, vor deprinde abilități de lucru în echipă, își vor dezvolta spiritul de inițiativă, vor avea oportunitatea să aplice cunoștințele din clasă și să dezvolte un bagaj minim de cunoștințe civice care îi vor pregăti și motiva pentru asumarea rolului de cetățean.

Pentru atingerea scopului proiectului, CED va derula următoarele activități cheie: 

•    Cursuri de formare multiplicatori – „Civismul participativ”, „Civismul multicultural” la care fiecare liceu va fi reprezentat de 5 persoane (4 elevi de liceu + 1 profesor coordonator ). La aceste sesiuni accentul va fi pe probleme de participare civică, formarea atitudinilor civice și a comportamentelor democratice, proiectarea activităților practice.
•    Activități aplicate de  practică democratică prin care cele  5 grupuri de inițiativă din cele 5 licee  se vor angaja într-o competiție de promovare a comportamentului civic și participativ prin acțiuni de educare și informare în vederea soluționării problemelor la nivel local.
•    Crearea site-urilor web in fiecare liceu, Civismul online, prin care atât participanții la activitățile aplicate de practică democratică, cât și alte persoane interesate,  vor putea urmări acțiunile derulate de echipele aflate în competiție. Site-ul web va fi folosit si  pentru culegerea, diseminarea, actualizarea și distribuirea materialelor educaționale relevante  cadrelor didactice (de ex. suporturile de curs de la sesiunile de formare) care activează în aria educației civice;


Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al UNIUNII EUROPENE prin programul PHARE 2006, Creșterea rolului societății civile în procesul de integrare a României,  componenta 3 – Dezvoltarea sectorului ONG și educație civică. 
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la: Centrul Euroregional pentru Democrație, Str. Semenic nr. 10, Tel: 0256 221471, 0356 401139, Fax: 0256 436633, e-mail: imihaies@regionalnet.org

Persoană de contact: Ilona Mihăieș – manager proiect

Pentru eventuale informații și sesizări legate de proiectele PHARE, contactați cfcu.phare@mfinante.ro.
2017-09-18
ƞcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, AsociaĆŁia pentru Promovarea Femeii din RomĂąnia (APFR), Ăźn parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, Ăźn stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare romĂąno-norvegiană pentru Ăźmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how romĂąno – norvegian, Ăźn domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), Ăźn parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru Ăźmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, Ăźmpreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, Ăźn campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007