fd
cauta in site
 
ds

Educatie pentru democratie

Guvernare locala transparenta prin informare si consultare reciproca, 2005 – 2006

http://www.ecomunicare.ro

Partener
Primaria Arad.

Obiectiv
Cresterea colaborarii si a rolului consultativ al societatii civile (ONG-uri, cetateni) in procesul de elaborare a deciziilor de catre administratia publica.

Grup tinta
Organizatiile neguvernamentale din Arad, administratia publica locala, cetatenii municipiului Arad si reprezentantii alesi la nivelul Primariei si Consiliului Local al municipiului Arad, Consiliului Judetean si Prefecturii Arad, reprezentantii alesi la nivelul Parlamentului pe listele judetului Arad (senatori si deputati).

Rezultate
Atelier de lucru pe tema audierilor publice cu 12 dintre cele mai active si reprezentative ONG-uri, 18 participanti fiind instruiti cu privire la transparenta decizionala si procesele de luare si influentare a deciziei in cadrul administratiei publice
Crearea si administrarea canalelor multiple de comunicare dintre cetateni si reprezentantii alesi: pagina web http://www.ecomunicare.ro, rubrica intr-un ziar local, emisiune radio, robot telefonic, sondaj, etc.
Organizarea a patru intalniri intre ONG-uri si reprezentantii alesi, la care au participat 105 persoane
52 emisiuni radio, 36 aparitii in ziarul Arad Expres.

 
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
Site-ul „Universități all-inclusive”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.
2015-03-24
Universităţi all-inclusive – provocările și realizările învățământului superior
Centrul Euroregional pentru Democraţie (CED) din Timişoara, în parteneriat cu Şcoala de Management Fribourg din Elveţia, implementează, în perioada 16 martie 2015 – 15 septembrie 2016, proiectul „Universităţi all-inclusive: Proiect pentru îmbunătăţirea serviciilor de accesibilizare ale universităţilor, adresate studenţilor cu dizabilităţi”.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007