fd
cauta in site
 
ds

Cooperare regionala transfrontaliera

Construirea unei guvernari locale deschise: De la principii la practica bunei guvernari, 2005

Parteneri
Centrul de Resurse al Organizatiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului (CREDO), Chisinau si Asociatia pentru Dezvoltarea Economica a Regiunii Ivano-Frankivsk Region, Ucraina.

Obiective
Crearea unui cadru de acces la informare, consultare si participare publica in procesul de elaborare a politicilor, contribuind la intarirea relatiilor dintre guvernarea locala si cetateni si in lupta impotriva coruptiei
Promovarea, dezvoltarea, facilitarea si sprijinirea parteneriatului intre ONG-uri si institutii pentru a realiza proiecte si strategii regionale.

Grupul tinta
Reprezentanti ai administratiei publice locale si ai ONG-urilor din Romania (jud. Timis – Timisoara, Lugoj, Faget), Moldova si Ucraina.

Rezultate
Stabilirea unui dialog intre reprezentantii administratiei locale si cei ai societatii civile din Romania, Moldova si Ucraina
Imbunatatirea abilitatilor de advocacy ale reprezentantilor ONG-urilor, grupurilor civice si cetatenilor care propun autoritatilor locale initiative pentru programe transfrontaliere
Consiliul Local din Chisinau a adoptat o decizie pentru a asigura transparenta si a creste nivelul de implicare a cetatenilor in procesul de luare e deciziilor
82 participanti in proiect
Reflectare a evenimentelor din proiect in mass-media, incluzand televiziuni, radiouri si publicatii
Brosura ‘Construirea unei Guvernari Locale Deschise: De la Principii la Practica Bunei Guvernari‘, tradusa in limba rusa.

 
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007