fd
cauta in site
 
ds

Cooperare regionala transfrontaliera

BANAT 22 – Promovarea a 22 de locatii si evenimente turistice din Banat, 2007 – 2008

Un proiect al Municipalitatii Pancevo.

Parteneri
Centrul Euroregional pentru Democratie, Primaria Timisoara (Centrul de Informare Turistica), Organizatia Turistica a Municipalitatii Pancevo si Municipalitatea Kanjiza - Serbia.

Obiectiv
Valorificarea superioara a potentialului turistic aferent zonei Banat, in vederea unei mai bune integrari socio-economice a regiunii transfrontaliere.

Obiectiv specific
Pana la sfarsitul lui 2008, o crestere de 5% a indicatorilor economici privind dezvoltarea turismului in Banat, printr-un efort coordonat al autoritatilor locale si regionale, ai agentilor de turism si ai sectorului civic si mass-media din regiunea Banat intr-o promovare comuna a celor mai bune 22 de produse turistice din ambele tari.

Locatie
Proiectul este implementat in sase regiuni din Serbia si Romania (Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Banatul de Nord, Banatul Central si Banatul de Sud), incluzand 52 de localitati (cu aproximativ 2.5 milioane de locuitori).

Grupuri tinta
120 reprezentati ai autoritatilor locale si regionale, agenti de turism, sectorul civic si mass-media din cele sase regiuni ale Banatului transfrontalier, 12 membri ai organizatiilor partenere, asociati si alte parti recomandate, sase organizatii de turism si agentii de turism nationale, mass-media locala, regionala si nationala: TV, radio, web, ziare si reviste din domeniu.

Activitati
Realizarea unei cercetari privind dezvoltarea unei strategii de turism pentru Banat
Crearea a doua Centre de Informare Turistica in Timisoara si Pancevo si a patru Info point-uri turistice
Organizarea unei competitii publice pentru selectarea celor 22 de locatii si evenimente de turism din Banat care vor fi apoi promovate intr-o campanie
Organizarea unei vizite de studiu si a unor discutii la care participa autoritatile locale si regionale, agenti de turism, sectorul civic si mass-media, pentru selectarea locatiilor care vor fi incluse in ‘Ghidul Turistic al Banatului’
Campanii de relatii publice ‘Promovarea culturii ospitalitatii in Banat’ si ‘Mobilizarea nationalitatilor din Banat pentru dezvoltarea turismului’
Conferinta finala – stand de prezentare a turismului din Banat la Targul de Turism din Belgrad.

 
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007