fd
cauta in site
 
ds

Cooperare regionala transfrontaliera

Cetatenii ca parteneri, 2007

Parteneri
Centrul pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Zrenjanin, Serbia.

Obiectiv
Cresterea cooperarii si rolului societatii civile (ONG, cetateni) in procesul de elaborare a deciziilor la nivelul administratiei publice.

Grup tinta
Organizatii neguvernamentale din zona orasului Zrenjanin si judetele Timis si Arad, administratia publica locala, cetateni, reprezentanti alesi la nivelul municipalitatii Zrenjanin si a judetelor Timis si Arad.

Rezultate
Crearea unui Task Force eficient pe Cooperare Transfrontaliera care sa se ocupe de guvernarea locala
Publicarea unui studiu in limbile romana si sarba privind implicarea ONG-urilor in procesul de luare a deciziilor in zonele Zrenjanin si Timisoara
Workshopul ‘Cetatenii ca parteneri’ desfasurat in Zrenjanin, Serbia a implicat 35 de participanti din Serbia si cinci din Romania si a avut ca efect cresterea receptivitatii si participarii reprezentantilor autoritatilor publice in dialogul cu societatea civila
Schimb institutional de trei zile in Timisoara si Arad care a oferit reprezentantilor a opt organizatii si institutii din Serbia oportunitatea de a invata practice, prin expunerea la sisteme administrative si culturi diferite.

 
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007