fd
cauta in site
 
Concurs „Campus inclusiv”
2015-11-26

Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Concursul are loc în cadrul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități” și își propune susținerea organizațiilor de studenți sau a grupurilor de inițiativă ale studenților, în elaborarea și realizarea campaniilor de advocacy/comunicare, cu scopul de a atrage atenția asupra aspectelor prioritare privind incluziunea studenților sau a potențialilor studenți cu dizabilități, în comunitatea universitară din Timișoara.

Un juriu format din minim cinci persoane – reprezentant partener elvețian, manager de proiect, trei reprezentanți ai ONG-urilor care au persoane cu deficiențe ca membri – va alege cele mai bune patru idei de campanie, pe baza notelor conceptuale trimise de echipele participante.

Selecția se va face pornind de la următoarele criterii: impact, originalitate, sustenabilitate, număr anticipat de participanți la campanie. Împreună cu coordonatorul campaniei de advocacy al CED, organizațiile vor dezvolta notele conceptuale în acțiuni de campanie de advocacy.

Fiecare din cele patru echipe finaliste va avea un buget maxim de 1500 Lei pentru punerea în aplicare a campaniei de advocacy. Fondul va asigura cheltuielile legate de materialele necesare derulării campaniei, așa cum vor fi descrise de fiecare grup.

Elaborarea și implementarea campaniei vor avea loc în perioada 1 decembrie 2015 – 30 martie 2016.

Fiecare echipă finalistă va cuprinde: un manager de campanie, un cronicar care raportează, în mod regulat, cu privire la progresele înregistrate, doi – opt studenți care se ocupă de diferite module de campanie. Cronicarul fiecărei echipe va actualiza periodic acțiunile și va prezenta materiale (fotografii / video / materiale informative) pentru a fi încărcate pe site-ul proiectului „Universități all-inclusive”.

Câștigătorii vor fi aleși pe baza:
- voturilor echipelor concurente (echipelor nu le este permis să voteze pentru propriile campanii) – 30%;
- voturilor ONG-urilor care au ca grup țintă persoanele cu nevoi speciale – 20%;
- voturilor membrilor comitetului de selecție final, româno-elvețian – 50%; comitetul se compune din: un reprezentant al partenerului elvețian; doi reprezentanți ai beneficiarului de proiect român; un reprezentant al fiecărei echipe (patru persoane în total).

Informațiile încărcate pe site-ul proiectului „Universități all-inclusive”, de către fiecare echipă finalistă, vor avea un rol foarte important în evaluarea și compararea eficacității campaniilor de advocacy concurente.

Pentru mai multe informații despre competiție, vă rugăm să contactați CED la tel. 0724 958 908, email: anaclaudia_leu@yahoo.com. Persoană de contact: Ana Leu, Manager proiect

Calendar campanie
26 noiembrie 2015 – Anunț campanie de advocacy „Campus inclusiv”
20 decembrie 2015 – Termen limită de trimitere note conceptuale
10 ianuarie 2016 – Anunțarea celor patru echipe finaliste
11 ianuarie – 30 martie 2016 – Elaborarea și desfășurarea campaniei de către echipele finaliste
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007