fd
cauta in site
 
ds

Cooperare regionala transfrontaliera

The Next Mile of the European Civil Society Infrastructure (Boosting the potential of Bulgarian and Romanian Civil Society Organisation to improve the Social Environment), 2006 - 2007

http://nextmile.eu

Un proiect al Open Society Institute - Sofia

Parteneri
OSI-S in cadrul acestui proiect sunt: Centrul Euroregional pentru Democratie - Romania, European Roma Information Office - Belgia si Civil Society Development Foundation - Ungaria.

Obiectiv
Imbunatatirea calitatii si accesibilitatii serviciilor sociale furnizate de sectorul neguvernamental in Romania si Bulgaria.

Obiectiv specific
Intarirea rolului sectorului tertiar din Bulgaria si Romania in optimizarea mediului social prin consolidarea capacitatii institutionale a organizatiilor societatii civile si stimularea unor noi forme de cooperare.

Grupul tinta
Organizatii ale societatii civile prestatoare de servicii sociale si retele de astfel de ONG-uri din Romania si Bulgaria, organizatii reprezentand in mod direct grupuri sociale vulnerabile, organizatii de tip think-tank, centre de cercetari si de resurse, institutii cu autoritate in politici publice in domeniul social, reprezentanti ai grupurilor vulnerabile din Romania si Bulgaria, cum ar fi minoritati etnice (ex. Roma), persoane cu dizabilitati (cu handicap fizic sau mental), copii si tineri cu probleme sociale specifice (deviatii, predispozitie la comportament ilegal), persoanele in situatii de dubla sau multipla marginalizare reprezentand grupul tinta prioritar al proiectului.

Rezultate
Realizarea unui studiu si publicarea Materialelor metodologice si informative (MIM)
Stagii de instruire pe temele: 'Dezvoltare si sustenabilitate organizationala', 'Cercetare si dezvoltare participativa', 'Abilitati de advocacy', 'Abilitati de networking'
O platforma de furnizare a consultantei
Programe de schimb de personal intre organizatii din Romania si Bulgaria si organizatii relevante din tarile UE
Publicarea unei 'Culegeri de bune practici: Schimburi de experienta in domeniul furnizarii serviciilor sociale'
Web Portal http://nextmile.eu

 
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007