Agenda ONG Timiș
Decembrie 2005, Nr. 1
Dragi prieteni,
   

Centrul Euroregional pentru Democratie deruleaza in prezent proiectul Pro communitas, implementat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul Consolidarea Societatii Civile in Romania, Dezvoltarea Sectorului ONG.

Scopul proiectului este de a consolida parteneriatul local dintre cetateni - organizatii neguvernamentale si autoritatile publice locale in vederea identificarii si rezolvarii problemelor cu care se confrunta comunitatea. Proiectul se adreseaza organizatiilor neguvernamentale din Timisoara, cetatenilor municipiului Timisoara si reprezentantilor alesi la nivelul Primariei si Consiliului Local, Consiliului Judetean si Prefecturii Timis.

Una din activitatile proiectului consta in editarea buletinului electronic informativ lunar Agenda ONG Timis. Acesta va cuprinde urmatoarele rubrici:

  • Activitati si evenimente: informatii cu privire la activitatile ce urmeaza sa fie desfasurate de catre organizatiile neguvernamentale din judetul nostru in luna urmatoare (de exemplu, in luna decembrie vor fi culese informatii cu privire la activitati care se vor desfasura in luna ianuarie)
  • Carte de vizita: organizatiile vor avea ocazia sa se prezinte, sa isi faca cunoscute obiectivele, proiectele, rezultatele, etc. (rubrica nu va depasi o pagina format A4, caractere de 12, font Times New roman)
  • Hotarari ale Consiliului Local si ale Primariei Timisoara
  • Diverse: oportunitati de finantare, resurse pentru sectorul ONG, etc.

Pe aceasta cale va invitam sa va alaturati demersului nostru de promovare a ONG-urilor in comunitate. Organizatiile care doresc ca proiectele si activitatile lor din luna ianuarie sa fie cuprinse in acest buletin sunt rugate sa ne trimita o prezentare a acestora pe adresa de e-mail agendaong@regionalnet.org. Mentionati numele si datele de contact ale organizatiei, data si locul de desfasurare a evenimentului si o descriere a acestuia. Pentru al doilea numar al Agendei ONG Timis data limita este 11 ianuarie 2006.

Buletinul va fi distribuit pe e-mail ONG-urilor din judet. In limita spatiului disponibil, anunturile vor fi publicate si in ziarul Publitim si pe pagina web a Primariei Timisoara.
Cei care doresc sa nu mai primeasca acest buletin sunt rugati sa trimita un e-mail la agendaong@regionalnet.org cu subiectul unsubscribe.

   
Activități și evenimente
   
Carte de vizită
   
Hotărâri ale Consiliului Local
   
Diverse
   
 
 

Fundatia 'Pentru Voi' - Obiectiv indeplinit: campania de strangere de fonduri pentru constructia unui centru de zi pentru adulti cu dizabilitati severe si asociate
Data desfasurarii: decembrie

Fundatia 'Pentru Voi' a desfasurat timp de 2 ani o campanie de strangere de fonduri pentru construirea unui centru pentru persoanele cu dizabilitati severe de intelect si asociate din Timisoara. Cu ajutorul finantatorilor si donatorilor in special din strainatate s-a reusit strangerea fondurilor necesare construirii noului centru care sa ofere servicii specializate pentru acestia: 200,000 Euro. Printre finantatori: Comisia Europeana - programul Phare si Guvernul olandez.

'In Romania mai putin de 1% din adultii cu dizabilitati severe au acces la servicii comunitare specializate. In Timisoara, Centrul 'Pentru Voi' este singurul centru de zi pentru adultii cu dizabilitati intelectuale. Acesta nu are facilitatile necesare persoanelor cu dizabilitati severe si asociate si este supraaglomerat, de aceea lista de asteptare este in continua crestere.' a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei 'Pentru Voi'.

In prezent Fundatia 'Pentru Voi' a identificat un teren potrivit constructiei si a solicitat Consiliului Local al Municipiului Timisoara concesionarea acestuia.

O data obtinuta aprobarea CLMT vor demara lucrarile la noul centru. Acesta trebuie terminat pana la sfarsitul lui octombrie 2006, conform cerintelor finantatorilor externi.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, tel: 228062. Persoana de contact: Nicoleta Foica, coordonator proiecte (e-mail: nicoleta@pentruvoi.ro)

 

  Top
 

Fundatia 'Pentru Voi' - Pune-te in locul meu!
Data desfasurarii: 3 decembrie, Timisoara

Sambata, 3 decembrie, Fundatia 'Pentru Voi' a lansat campania nationala 'Pune-te in locul meu!' care isi propune combaterea discriminarii persoanelor cu dizabilitati.

Cei prezenti la eveniment au fost incurajati sa participe alaturi de beneficiarii Fundatiei la concursurile de catarari organizate pentru a facilita contactul social si a constientiza populatia de ceea ce inseamna viata de zi cu zi a persoanei cu dizabilitati: un continuu urcus dur si abrupt, un drum in care principalul obstacol intampinat este bariera mentalitatii celor din jur.

Alte evenimente desfasurate in cadrul campaniei:
• 5 decembrie - Organizarea Galei 'Pentru Voi' prezentarea video-marturiilor, premierea jurnalistilor implicati in campanie, inmanarea de diplome pentru colaboratorii fundatiei de peste an
• 6 decembrie - O editie speciala a emisiunii 'Oameni pentru oameni, TVR 2' dedicata campaniei
• 6 decembrie - Actiune stradala de impartire de fluturasi impreuna cu 10 beneficiari de la 'Pentru Voi'
• 8 si 9 decembrie – Vizitarea de catre 10 beneficiari ai fundatiei a cinci institutii publice pentru a le solicita accesibilizarea informatiei publice pentru persoanele cu dizabilitati de intelect.

Aceasta campanie este un apel adresat cetatenilor Timisoarei la toleranta, la o atitudine nediscriminatoare, la solidaritate pentru toti cetatenii.

Campania este coordonata de Fundatia pentru o Societate Deschisa; partener local Fundatia 'Pentru Voi'.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, tel: 228062. Persoana de contact: Nicoleta Foica, coordonator proiecte (e-mail: nicoleta@pentruvoi.ro)

 

  Top
 

Asociatia Oraselor Multietnice din Europa de Sud –Est 'Philia' – Democratie locala, Relatii multietnice si Cooperare transfrontaliera
Data desfasurarii: 4 – 6 decembrie, Timisoara

Asociatia Oraselor Multietnice din Europa de Sud – Est 'Philia' a organizat in 4 – 6 decembrie 2005 masa rotunda 'Democratie locala, Relatii multietnice si Cooperare transfrontaliera'. Evenimentul este organizat cu sprijinul Fundatiei Konrad Adenauer.

Au fost abordate teme privind imbunatatirea democratiei locale, a vietii social-economice si a relatiilor interetnice in Euroregiunea DKMT in concordanta cu standardele UE, cu accent pe situatia, provocarile si perspectivele cooperarii si tolerantei interetnice.

Evenimentul a constituit o oportunitate pentru reprezentantii membrilor actuali si potential viitori ai Asociatiei de pe teritoriul Euroregiunii DKMT din Ungaria, Romania si Serbia, ca si pentru reprezentantii Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud – Est, experti si alte organizatii neguvernamentale implicate in domeniile mentionate mai sus de a face un inventar al activitatilor, proiectelor de succes si modelelor de buna practica, punand bazele unor initiative regionale viitoare pentru implementarea de politici multiculturale.

Informatii suplimentare: Centrul Euroregional pentru Democratie, str. Semenic nr. 10, Timisoara, tel: 221471. Persoana de contact: Ilona Mihaies, Presedinte executiv (e-mail: imihaies@regionalnet.org)

 

  Top
 

Fundatia 'Pentru Voi' – Gala 'Pentru Voi'
Data desfasurarii: 5 decembrie, Timisoara

In seara de luni, 5 decembrie, Fundatia 'Pentru Voi' a organizat in clubul The Note Gala 'Pentru Voi'. In acest an, Gala 'Pentru Voi' s-a inscris in randul evenimentelor organizate in cadrul campaniei nationale 'Pune-te in locul meu!' coordonata de Fundatia pentru o Societate Deschisa, partener local Fundatia 'Pentru Voi'.

In fiecare an, dorim sa multumim celor ce au sustinut indeplinirea misiunii organizatiei si au promovat, alaturi de noi, incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

In cadrul galei au fost prezentate doua marturii video realizate impreuna cu beneficiari de la 'Pentru Voi', a fost organizata o expozitie cu vanzare a produselor realizate in cadrul atelierelor lucrative (ornamente de interior, tesaturi, posete, plase de cadouri, felicitari, brosuri si pliante, etc.). Programul artistic a fost sustinut de Cristina Padurariu si Horia Crisovan, membrii ai binecunoscutei formatii timisorene Blazzaj. Tot in cadrul programului artistic a urcat pe scena grupul vocal instrumental al Centrului de Zi 'Pentru Voi', care a prezentat un medalion de colinde si cantece romanesti.
La finalul programului a fost prezentat ineditul proiect 'Vise fara limite', organizat in acest an in colaborare cu Clubul sportiv Alternative.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, tel: 228062. Persoana de contact: Nicoleta Foica, coordonator proiecte (e-mail: nicoleta@pentruvoi.ro)

 

  Top
 

Centrul de Dezvoltare a Carierei - Ghidul Carierei, editia a II-a
Data desfasurarii: 8 decembrie, Timisoara

Ghidul Carierei a fost PRIMA publicatie de CARIERA din Romania, adresata exclusiv studentilor. Editia de anul acesta este cea mai EFICIENTA publicatie de CARIERA din Romania, adresata exclusiv studentilor.

Ghidul Carierei - editia a-II-a ofera orientare profesionala dedicata studentilor si absolventilor care cauta oportunitati de dezvoltare si angajare.

Sumar de beneficii:
Ø Cel putin 3000 de studenti vor fi utilizatori directi ai acestui Ghid, 1000 care vor beneficia de varianta editata si peste 2000 care vor utiliza varianta electronica, ce va disponibila pe site-ul CDC si trimisa studentilor din baza de date a Centrului de Dezvoltare a Carierei.
Ø Cel mai complet ghid privind optiunile de cariera: angajare/antreprenoriat/investitii/voluntariat
Ø Promoveaza produse si servicii dedicate studentilor
Ø Sursa exceptionala de valoarea adaugata si claritate privind primii pasi pentru o cariera de succes intr-o companie.

Lansarea Ghidului Carierei a avut loc pe 8 decembrie 2005 la Universitatea de Vest din Timisoara. Peste 600 de studenti au fost asteptati sa participe, cu prilejul acestui eveniment fiindu-le oferit tuturor un exemplar editat.

Centrul de Dezvoltare a Carierei este prima organizatie neguvernamentala din Romania dedicata in exclusivitate sprijinirii studentilor si absolventilor in dezvoltarea unei cariere de succes prin consiliere, informare si facilitarea accesului pe piata muncii. CDC ofera servicii de calitate companiilor interesate in dezvoltarea fortei de munca prin angajarea tinerilor profesionisti.

Informatii suplimentare: Str. FC Ripensia, Camin 15, parter, Timisoara, e-mail: office@careercenter.ro. Persoana de contact: Andreea Argintariu, Presedinte (tel: 0721 733937)

 

  Top
 

Centrul de Asistenta Rurala – Inaugurare proiect
Data desfasurarii: 14 decembrie

Centrul de Asistenta Rurala a inaugurat proiectul 'Trotuare dupa inundatii Johanisfeld 2005', Johanesfild in cadrul programului 'Ajutor pentru sinistratii din Banat'.

Informatii suplimentare: P-ta Istria nr. 6, Timisoara, tel: 221470, 492493. Persoana de contact: Ozana Botea (Coordonator relatii publice), e-mail: obotea@rural-center.org

 

  Top
 

Centrul de Asistenta Rurala – Inaugurare cabinet medical si stomatologic
Data desfasurarii: 15 decembrie

In cadrul programului 'Ajutor pentru sinistratii din Banat' Centrul de Asistenta Rurala a inaugurat la Otelec un cabinet medical si stomatologic.

Informatii suplimentare: P-ta Istria nr. 6, Timisoara, tel: 221470, 492493. Persoana de contact: Ozana Botea (Coordonator relatii publice), e-mail: obotea@rural-center.org

 

  Top
 

CRIPS si Fundatia 'Pentru Voi' - Seminar de prezentare a studiului 'Elemente majore de integrare si participare sociala a persoanei cu handicap'
Data desfasurarii: 15 decembrie, Timisoara

CRIPS si Fundatia 'Pentru Voi' au organizat joi, 15 decembrie 2005, intre orele 15:00 – 18:00, seminarul de prezentare a studiului 'Elemente majore de integrare si participare sociala a persoanei cu handicap', realizat de Asociatia CRIPS in cadrul unui proiectului de consultanta cu acelasi nume coordonat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Activitatea a avut loc la sediul fundatiei, pe strada Ion Slavici, nr 47. Cu acest prilej au fost prezentate si dezbatute 'Grila de evaluare a gradului de integrare sociala a persoanei cu handicap', realizata in versiune pentru adulti, respectiv pentru copii. Acest instrument de lucru este util specialistilor in domeniu pentru gestionarea proiectelor de integrare sociala a persoanelor cu handicap. Studiul si grila au fost distribuite atat in versiune tiparita cat si pe CD.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, tel: 228062, fax: 228473, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact: Nicoleta Foica

 

  Top
 

AEGEE Timisoara - Studentii ii ajuta pe copiii orfani
Data desfasurarii: 19 - 20 decembrie, Timisoara

Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, voluntarii de la Asociatia Studentilor Europeni din Timisoara si-au propus sa aduca putina bucurie in sufletele copiilor orfani de la Complexul Servicii Specializate din Lugoj (fostul Centru de Plasament nr. 4). Pentru ca sarbatorile acestor copii defavorizati sa fie putin mai frumoase si luminoase, studentii de la AEGEE Timisoara au colectat zilnic, pana luni, 19 decembrie, jucarii, carti, hainute, produse alimentare si alte lucruri care sa le aduca o bucurie sau un zambet. Aceste cadouri au fost adunate la un stand special amenajat in Holul Mare al Universitatii de Vest de pe Bd. V. Parvan nr. 4. Produsele au fost primite de copiii din Lugoj marti, 20 decembrie, cand studentii timisoreni si-au petrecut ziua impreuna cu ei. In cursul zilei ei au impodobit impreuna bradul, cantand colinde, ascultandu-i pe copii cum ii spun poezii mosului, jucandu-se si, nu in ultimul rand, urmarind spectacolul special pregatit de copiii pentru ei.

Dar oare ce isi doresc cu adevarat acesti copii in preajma sarbatorilor de iarna? Cu siguranta mai mult decat niste jucarii si dulciuri. Isi doresc cu totii aceleasi lucruri: un zambet, putina afectiune, bucurie, speranta, si in adancul sufletului, o familie. Studentii nu le pot oferi o familie, dar le pot arata ca le pasa, ascultandu-i si fiindu-le aproape, chiar prieteni, macar pentru o zi, acestea fiind momente magice, an de an, atat pentru copii cat si pentru studenti. Caldura sufleteasca si zambetele sunt cele mai importante pentru acesti copii si sunt atat de usor de daruit.

AEGEE Europe (Association des Etats Generaux des Etudiants de l’Europe) este una dintre cele mai mari organizatii interdisciplinare din Europa. Este o organizatie studenteasca non-guvernamentala, voluntara, non-profit, fara apartenienta politica, ce activeaza la nivel european din 1985 si are in prezent in jur de 17.000 de membri in filialele din 246 de orase universitare din 40 de tari europene. AEGEE are statut consultativ la Consiliul Europei si UNESCO. AEGEE Timisoara este activa la nivel local, regional, national si international din 1994, iar acest proiect intitulat 'Impreuna de Craciun' este o traditie in AEGEE, aflandu-se anul acesta la a cincea editie si propunandu-si inca o data sa aduca o raza de speranta in viata unor copii mai putin norocosi.

Informatii suplimentare: Tel: 0726 455604, e-mail: marap_2@yahoo.com (Marcela Sferlea, Departamentul de Relatii Publice)

 

  Top
 

Fundatia 'Pentru Voi' - Inchiderea Centrului 'Pentru Voi'
Data desfasurarii: 24 decembrie 2005 - 2 ianuarie 2006, Timisoara

Va anuntam ca Centrul de zi cu locuinte protejate 'Pentru Voi' va fi inchis in perioada 24 decembrie – 2 ianuarie. Serviciul de locuinte protejate din cadrul Centrului 'Pentru Voi' va functiona in normal in perioada sarbatorilor.

Cu prilejul Sfintelor Sarbatori, dorim tuturor colaboratorilor, prietenilor si beneficiarilor de la 'Pentru Voi' un An Nou Fericit, plin de sanatate si bucurii alaturi de cei dragi. La Multi Ani!

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, tel: 228062, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 – Un cadou de Craciun
Data desfasurarii: decembrie, Timisoara

In cadrul tuturor proiectelor desfasurate de Asociatia Pro Impact 21 se va desfasura evenimentul 'Un cadou de Craciun' care are ca si scop imbunatatirea vietii persoanelor aflate in situatii dificile, in special a copiilor si adolescentilor, prin organizarea unor activitati specifice Sarbatorii Craciunului.

Prin aceasta actiune ne propunem:
Ø Implicarea comunitatii locale in desfasurarea de actiuni caritabile adresate copiilor si adolescentilor proveniti din medii sociale defavorizate
Ø Organizarea unei campanii de sensibilizare a comunitatii locale cu privire la situatia copiilor si adolescentilor cu mai putine oportunitati
Ø Desfasurarea evenimentului in Spitalul Louis Turcanu, Scoala Generala nr.7 'Sfanta Maria', Azilul de Noapte 'Pater Jordan', Centrul de Reeducare pentru Minori Buzias, Scoala Generala cu cls.I-VIII Belint (impartirea de cadouri, colindat, poezii pentru Mos Craciun).

Actiunea organizata de Asociatia Pro Impact 21 Timisoara cu ocazia Sarbatorii Craciunului va avea ca beneficiari clienti ai organizatiei care fac parte din urmatoarele categorii aflate in situatii de dificultate:
Ø 20 copiii cu tuberculoza internati in Sectia de Pneumoftiziologie a Spitalului Louis Turcanu Timisoara
Ø 25 de elevi cu diferite probleme sociale Scolii Generala nr.7 cu cls.I-VIII 'Sfanta Maria' din Timisoara
Ø 11 copiii ai strazii din zona Complexului Studentesc din Timisoara
Ø 20 persoane fara adapost din cadrul Azilului 'Pater Jordan' Timisoara
Ø 35 copii de la Scoala Generala cu cls.I-VIII Belint
Ø 35 copii din Centrul de Reabilitare pentru Minori Buzias
Ø 25 de tineri din cadrul Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta Timisoara.

Asociatia noastra a organizat, cu sprijinul programului OCC, actiuni similare in decembrie 2003 si 2004, cand au fost distribuite pachete de Craciun copiilor cu tuberculoza si copiilor cu neoplasm internati in Spitalul Louis Turcanu Timisoara, precum si copiilor strazii si adolescentelor care frecventeaza Azilul de Noapte 'Pater Jordan'.

Cadourile vor fi distribuite in cadrul activitatilor cu caracter umanitar desfasurate de Asociatia Pro Impact 21 in preajma Sfintelor Sarbatori de Craciun. Cu cateva zile inainte de sarbatori, copiii vor impodobi bradul de Craciun, vor decora salile in care se desfasoara activitatile si vor pregati un program artistic format din colinde. Evenimentul va incepe cu colinzi cantate de copii, iar in a doua parte a programului se vor imparti cadourie. Fiecare copil va fi nominalizat si va primi cadoul din mana Mosului. La sfarsitul programului, copiii si tinerii vor incheia serbarea cu o colinda si se vor intoarce in saloanele lor pentru a desface cu nerabdare pachetele primite. Atmosfera de bucurie si de sarbatoare va fi sustinuta si dupa serbare prin vizionarea unor filme specifice Sarbatorilor de Iarna si prin ascultarea unor colinde.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, tel/fax: 211985, 0356 802077, e-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.lx.ro. Persoana de contact: Dorina Gonciulea

 

  Top
 

Societatea pentru Copii si Parinti (SCOP) – Cadouri de Craciun
Data desfasurarii: decembrie

SCOP va oferi cadouri de Craciun copiilor si tinerilor cu varste pana in 20 de ani provenind din familii defavorizate si centre de plasament, tinerelor mame si bebelusilor acestora. Actiunea se desfasoara in urmatoarele localitati: Lugoj, Timisoara, Jimbolia, Nadrag, Faget, Sannicolau Mare si satul Ionel.

Informatii suplimentare: str. Milcov nr. 4, Timisoara, tel: 293176. Persoana de contact: Oriana Goleanu

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 - 'Pro Debate 2005'
Data desfasurarii: Timisoara, decembrie

In 2005 - 2006 Asociatia Pro Impact 21 deruleaza proiectul 'Pro Debate 2005' ce se orienteaza catre persoane aflate intr-o situatie de inegalitate din punct de vedere al informarii sociale, persoane defavorizate din punct de vedere social (tineri detinuti, tineri ai strazii si elevi din cartierul Lipova) care au acces limitat la educatie nonformala. Beneficiarilor li se ofera oportunitati de imbunatatire a cunostintelor si aptitudinilor in domeniul social, de imbunatatire culturala si dezvoltare sociala, de ajustare a abilitatilor sociale care pot conduce direct sau indirect la imbunatatirea strategiilor de relationare si functionare. Participantii la acest proiect isi vor putea dezvolta capacitatea de a accepta diversitatea umana si de a constientiza gravitatea problemelor cu care se confrunta tara noastra, de a avea o reflexie critica si de a judeca in termeni etici.

Grupul tinta si beneficiarii directi ai proiectului il reprezinta un numar de 20 de persoane detinute din Penitenciarul Timisoara, 20 de tineri fara adapost care frecventeaza Azilul de noapte 'Pater Jordan', precum si un numar de 20 de elevi ai Scolii Generale 'Sfanta Maria' din zona Lipovei, orasul Timisoara. De asemenea, intre beneficiarii acestui proiect vor fi inclusi si 10 studenti ai Facultatii de Asistenta Sociala.

Activitatile prevazute pentru luna decembrie in cadrul proiectului sunt urmatoarele:
Ø Desfasurarea unor activitati de informare si dezbateri in cadrul celor trei institutii partenere ale proiectului: Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Timisoara, Azilul de noapte 'Pater Jordan' si Scoala cu clasele I-VIII 'Sfanta Maria'. Activitatile se vor desfasura bilunar si au ca tema infectiile cu transmitere sexuala si fenomenul marginalizarii in randul minoritatii rrome.
Ø Realizarea unor traininguri pentru voluntarii implicati in proiect in vederea desfasurarii activitatilor de informare
Ø Organizarea unei serbari cu ocazia Craciunului pentru tinerii din toate cele trei institutii
Ø Distribuirea de cadouri pentru beneficiarii proiectului
Ø Organizarea unei intalniri de evaluare a activitatii cu voluntarii implicati in proiect
Ø Documentare pentru urmatoarele sesiuni de prezentare.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, tel/fax: 211985, 0356 802077, e-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.lx.ro. Persoana de contact: Dorina Gonciulea

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 - 'Pro Informare 2005'
Data desfasurarii: decembrie, Timisoara

In prezent Asociatia Pro Impact 21 deruleaza proiectul 'Pro Informare 2005', realizat in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara, sectia de Asistenta Sociala, cu Scoala Generala cu Clasele I – VIII Belint, judetul Timis si cu Centrul de Reabilitare Buzias. Proiectul este destinat sprijinirii tinerilor dezavantajati din punct de vedere social si are in vedere informarea si integrarea acestora in comunitate. Tinerii vor participa la sesiuni de educare non-formala prin care vor fi ajutati sa dobandeasca noi cunostinte, sa-si puna in practica experienta acumulata, sa promoveze o mai buna intelegere pentru ce este nou, pentru lupta impotriva marginalizarii si rasismului, dand astfel sens solidaritatii umane.

Activitatile prevazute pentru luna decembrie sunt urmatoarele:
Ø Doua sesiuni de prezentare pe tema jocurilor de noroc si a impactului pe care acestea le au la nivel personal, familial si societal
Ø Doua vizite in comunitate ale minorilor detinuti in Centrul de Reabilitate Buzias (Memorialul Revolutiei, Muzeul Satului)
Ø Organizarea unei serbari cu ocazia Craciunului pentru elevii Scolii Generale Belint si minorii Centrului de Reabilitare Buzias
Ø Distribuirea de cadouri pentru beneficiarii proiectului
Ø Organizarea unei intalniri de evaluare a activitatii cu voluntarii implicati in proiect
Ø Documentare pentru urmatoarele sesiuni de prezentare (prevenirea si combaterea tuberculozei si a bolilor cu transmitere sexuala)
Ø Stabilirea locatiei in care se va derula urmatoarea vizita in comunitate a minorilor Centrului de Reabilitare Buzias.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, tel/fax: 211985, 0356 802077, e-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.lx.ro. Persoana de contact: Dorina Gonciulea

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 - Proiectul 'Demnitate si cetatenie europeana pentru toti'
Data desfasurarii: decembrie, Timisoara, Romania si Badalona, Spania

Proiectul 'Demnitate si cetatenie europeana pentru toti' este un proiect in retea si reprezinta o initiativa de tineret finantata de Programul de Tineret al Uniunii Europene, Actiunea 3. Proiectul se realizeaza in parteneriat cu organizatia spaniola La Rotllana si se desfasoara atat in Romania cat si in Badalona, Spania. Beneficiarii proiectului sunt reprezentati de o comunitate de copiii ai strazii din Timisoara. Obiectivul principal al proiectului este imbunatatirea calitatii vietii copiilor strazii si reintegrarea sociala si familiala a acestora.

Activitatile lunii decembrie sunt urmatoarele:
- In Timisoara:
Ø Intalniri saptamanale cu comunitatea de copii ai strazii ce locuieste in zona Complexului Studentesc din Timisoara
Ø Organizarea de activitati socio-sportive si educationale pentru copii
Ø Distribuire de alimente si imbracaminte
Ø Facilitarea controalelor medicale pentru copii
Ø Organizare de sesiuni formative pe diverse teme sociale si medicale
Ø Monitorizarea cazurilor de copii reintegrati familial
Ø Pastrarea legaturii cu familia sau institutia de ocrotire
Ø Organizarea unei campanii media de promovare a proiectului
Ø Organizarea unei serbari de Craciun
Ø Distribuirea de cadouri si haine.

- In Badalona:
Ø Realizarea si afisarea unei expozitii mobile cu date si informatii privind situatia copiilor strazii
Ø Organizarea unei campanii de sensibilizare a comunitatii
Ø Gasirea unui sponsor care sa sprijine material copiii reintegrati
Ø Promovarea proiectului pentru replicare si sustenabilitate
Ø Initirea unei campanii media – difuzarea documentarului despre copiii strazii realizat in luna martie in Romania
Ø Pastrarea legaturii cu partenerul roman prin intermediul internetului si al telefonului.

Proiectul a inceput in luna mai 2005 si are durata de un an de zile cu posibilitati de replicare in anii urmatori.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, tel/fax: 211985, 0356 802077, e-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.lx.ro. Persoana de contact: Dorina Gonciulea

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 - Activitati de ludoterapie
Data desfasurarii: decembrie, Timisoara

In cadrul asociatiei se desfasoara activitati de ludoterapie care functioneaza in cadrul Spitalului Louis Turcanu - Sectia de Pneumoftizilogie din noiembrie 2002. Scopul activitatilor este de a oferi servicii de ludoterapie pentru copiii internati pentru dezvoltarea psihomotorie, cognitiva, afectiva si sociala a copiilor.

In luna decembrie activitatile derulate pentru cei 15 copii si adolescenti internati includ:
Ø Activitati de terapie prin joaca: jocuri de exercitiu pentru copiii de pana la 3 ani, jocuri simbolice, jocuri de asamblare pentru copii peste 2 ani, jocuri cu reguli pentru copii peste 9 ani, activitati educative si recreative (citit carti, ascultat muzica, discutii cu diferite teme: scoala, adolescenta, etc.)
Ø Activitati de voluntariat: voluntarele implicate in proiectul ludoteca Juntos sunt studente la Asistenta Sociala in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, considerandu-se a fi cele mai in masura pentru a desfasura activitatile de ludoterapie datorita cunostintelor si a abilitatilor lor de comunicare si interrelationare personala
Ø Servicii de informare si suport social pentru familiile copiilor cu diferite probleme medicale/ sociale/ educative/ culturale/ emotionale, precum si consiliere a parintilor cu copii internati in sectia de pneumoftiziologie in vederea imbunatatirii abilitatilor de crestere a copiilor si a imbunatatirii relatiei parinte-copil prin: evitarea abuzurilor, a neglijarii, imbunatatirea comunicarii, participarea la activitatile ludice impreuna cu copiii sub supervizarea unui asistent social licentiat
Ø Realizarea unei serbari: impodobirea bradului de Craciun, decorarea salii de joaca si pregatirea unui program artistic format din colinde. Evenimentul va incepe cu colinzi cantate de copii, iar in a doua parte a programului se vor imparti cadouri.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, tel/fax: 211985, 0356 802077, e-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.lx.ro. Persoana de contact: Dorina Gonciulea

 

  Top
 

Centrul Euroregional pentru Democratie - Pro Communitas
Data desfasurarii: decembrie

Centrul Euroregional pentru Democratie lanseaza un nou proiect adresat comunitatii din Timisoara. Initiativa, implementata cu fonduri PHARE prin programul 'Consolidarea Societatii Civile in Romania, Dezvoltarea Sectorului ONG', are ca scop consolidarea parteneriatului local dintre cetateni – organizatii neguvernamentale si autoritati publice locale in vederea identificarii si rezolvarii problemelor cu care se confrunta comunitatea.

Obiectivele proiectului sunt de a:
· Creste gradul de responsabilizare a reprezentantilor alesi in cadrul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Timisoara
· Identifica principalele probleme cu care se confrunta cetatenii in relatia lor cu Primaria
· Angaja Consiliile Consultative de Cartier din Timisoara in diseminarea de informatii cu privire la modalitatile de interventie in procesul decizional al Administratiei Publice Locale
· Informa cetatenii cu privire la structura, atributiile si modul de functionare al principalelor institutii locale (Primaria municipiului Timisoara, Consiliul Local al municipiului Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Prefectura Timis) si a rolului ONG in comunitate.

Proiectul se adreseaza organizatiilor neguvernamentale din Timisoara, cetatenilor municipiului Timisoara si reprezentantilor alesi la nivelul Primariei si Consiliului Local al municipiului Timisoara, Consiliului Judetean si Prefecturii Timis.

Principalele activitati includ organizarea de intalniri intre ONG/Consilii Consultative de Cartier si reprezentantii alesi, realizarea unui sondaj de opinie la nivelul municipiului Timisoara, organizarea unui workshop cu reprezentantii celor zece Consilii Consultative de Cartier, redactarea ghidului informativ cetatenesc, informare continua a cetatenilor si a ONG-urilor prin intermediul unei rubrici din cadrul publicatiei 'Publitim' si a buletinul electronic 'Agenda ONG Timis'.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni.

Informatii suplimentare: Str. Semenic nr. 10, Timisoara, tel: 221471. Persoana de contact: Vasile Gherhes, Manager proiect (e-mail: vgherhes@regionalnet.org)

 

  Top
 

Centrul Euroregional pentru Democratie - Guvernare locala transparenta prin informare si consultare reciproca
Data desfasurarii: decembrie

Finantat cu fonduri europene prin programul 'Consolidarea Societatii Civile din Romania, Democratia, drepturile omului, statul de drept si independenta justitiei', proiectul se desfasoara pe parcursul a 12 luni si vizeaza organizatiile neguvernamentale, administratia publica locala si cetatenii municipiului Arad, reprezentantii alesi la nivelul Primariei si Consiliului Local al municipiului Arad, Consiliului Judetean si Prefecturii Arad, reprezentantii alesi la nivelul Parlamentului pe listele judetului Arad (senatori si deputati). Prin proiect se urmareste cresterea colaborarii si a rolului consultativ al societatii civile (ONG-uri, cetateni) in procesul de elaborare a deciziilor de catre administratia publica.

Obiectivele acestei initiative sunt:
· Imbunatatirea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din Arad de a conlucra cu institutiile publice in procesul de elaborare a deciziilor
· Dezvoltarea, in municipiul Arad, a canalului de comunicare si informare dintre reprezentantii societatii civile si cetateni cu reprezentantii alesi (din cadrul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Arad, Prefecturii si Consiliului Judetean Arad, parlamentarilor din judetul Arad)
· Implicarea cetatenilor in procesul de elaborare a deciziilor
· Promovarea mecanismelor de comunicare intre cetateni si reprezentantii alesi.

Acestea vor fi obtinute prin diverse activitati: atelier de lucru cu cele mai active si reprezentative ONG-uri, cu domenii de expertiza diferite pe tema audierilor publice, organizarea de intalniri intre ONG si reprezentantii alesi (la nivel local si Parlament), crearea si administrarea canalelor multiple de comunicare dintre cetatean si reprezentantii alesi (pagina web, ziar local, robot telefonic, emisiune radio), sondarea opiniei cetatenilor privind principalele probleme de interes local si transmiterea rezultatelor catre autoritatile publice.

Informatii suplimentare: Str. Semenic nr. 10, Timisoara, tel: 221471. Persoana de contact: Vasile Gherhes, Manager proiect (e-mail: vgherhes@regionalnet.org)

 

  Top
 

Transparenta si integritate in invatamantul superior – Program dezvoltare a unei coalitii de organizatii neguvernamentale pentru prevenirea coruptiei in mediul universitar
Data desfasurarii: decembrie

Timp de 13 luni, Centrul Euroregional pentru Democratie deruleaza proiectul 'Transparenta si integritate in invatamantul superior', cu sprijinul PHARE 'Consolidarea Societatii Civile, Democratie, Drepturile omului, statul de drept si independenta justitiei'. Prin acest proiect CED doreste sa contribuie la intarirea rolului ONG in masurile menite a preveni sau reduce coruptia, avand ca partener organizatiile de tineret si structurile institutiilor de invatamant. Scopul acestui demers este de a asigura transparenta in invatamantul superior prin crearea si implementarea de mecanisme de scrutin, monitorizare si elaborarea unei strategii comune in vederea prevenirii si diminuarii practicilor coruptive.

Ca obiective specifice mentionam cunoasterea dimensiunii reale a fenomenului de coruptie in invatamantul superior, a formelor sale, a mecanismelor de declansare si a consecintelor produse, dezvoltarea unei coalitii de organizatii neguvernamentale avand capacitatii de elaborare, aplicare si mentinere a unui mecanism de diminuare si prevenire a coruptiei la nivelul Universitatilor, asigurarea transparentei in invatamantul superior prin optimizarea mijloacelor de informare existente si elaborarea unui plan comun de prevenire a actelor de coruptie.

Activitatile vor fi astfel structurate pe trei directii:
· Identificarea si analiza mecanismelor existente pentru asigurare transparentei
· Dezvoltarea unei coalitii formate din organizatii studentesti si structuri la nivelul fiecarei Universitati finantate de la bugetul de stat pentru a diminua si a preveni practicile coruptive
· Abilitarea organizatiilor studentesti in tehnici de monitorizare si scrutin, respectiv de advocacy.

Informatii suplimentare: Str. Semenic nr. 10, Timisoara, tel: 221471. Persoana de contact: Ilona Mihaies, Manager proiect (e-mail: imihaies@regionalnet.org)

 

  Top
 

Societatea pentru Copii si Parinti SCOP

Societatea pentru copii si parinti - SCOP este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1996 in Timisoara. Obiectivul activitatilor SCOP este cresterea calitatii vietii copilului, a femeii si a familiei.

'In pragul celui de-al zecelea an de functionare, SCOP a acumulat o vasta experienta in dezvoltarea de servicii sociale in beneficiul copiilor si femeilor aflate in dificultate. Anul 2005 a fost un an cu multe provocari pentru SCOP: schimbarea conducerii organizatiei si noua legislatie, care a clarificat modul de organizare si functionare a furnizorilor de servicii sociale. O alta provocare, finalizata cu succes, a fost alinierea serviciilor SCOP la standardele specifice fiecarui tip de serviciu, ce a determinat atat schimbari in modul de functionare a serviciilor, cit si anumite investitii financiare pentru adaptarea spatiilor de lucru. Cu sprijinul finantatorilor si a partenerilor, SCOP a reusit ca pe parcursul anului sa ofere servicii sociale de calitate, sa contribuie la solutionarea problemelor sociale si la cresterea calitatii vietii a peste 500 de beneficiari: copii, tineri si familii aflate in dificultate.
In 2006 SCOP isi propune extinderea ofertei de servicii sociale in judetul Arad si, desigur, continuarea si dezvoltarea serviciilor existente. In 2006 SCOP va deschide un al doilea Centru Maternal in localitatea Dudestii Vechi si un Centru de zi pentru copiii cu probleme sociale din satul Ionel.' - Oriana Goleanu, presedinte SCOP.

· Centrul de zi Effata are ca beneficiari copii seropozitivi din Timisoara, care au abandonat scoala datorita bolii. In cadrul centrului se desfasoara activitati educative, de scolarizare si de timp liber, sub indrumarea unui personal specializat, intre orele 9.00 - 15.00. Capacitatea centrului este de 10 locuri.

· Centrul maternal Jimbolia ofera adapost, consiliere si sprijin pentru mamele singure cu risc de a-si abandona copilul. Mamele pot locui in centru maxim 9 luni, timp in care sunt consiliate si sprijinite pentru integrarea socio-profesionala si eventual reintegrarea in familie. Centrul asigura locuri pentru 5 mame si 10 copii. In luna februarie a anului 2006 SCOP va inaugura al doilea Centrul Maternal in localitatea Dudestii Vechi.

· Proiectul 'Sanse egale' se adreseaza tinerilor de 16 - 19 ani care parasesc centrele de plasament din judetul Timis. Proiectul ofera tinerilor sprijin si consiliere in vedere dobindirii abilitatilor de viata independenta, suport pentru obtinerea si pastrarea unui loc de munca.

· Proiectul 'Sa facem o lume prietenoasa pentru copii' se adreseaza mamelor din maternitatile din 4 orase ale judetului Timis: Lugoj, Jimbolia, Sinnicolaul Mare si Faget. Proiectul isi propune consilierea tinerelor mame in vederea prevenirii abandonului copilului in maternitate, dar si pentru dobindirea unor informatii necesare pentru cresterea sanatoasa a copilului. In luna februarie 2006 va fi organizat un curs de formare a medicilor de familie si a asistentelor din cele patru comunitati, pentru a intelege mai bine si a deveni mai responsabili fata de aspectele emotionale ale relatiei mama-copil.

· Proiectul 'Traficul uman e inuman!' se adreseasa indeosebi tinerilor considerati a fi cu risc de a deveni victime ale traficului de persoane. Proiectul prevede campanii de informare prin intilniri directe cu cel putin 1000 de tinerii, dar si prin intermediul presei sau a unor evenimente speciale organizate in comunitate.

· Centrul 'Drug Info Line' este un proiect de preventie a consumului de substante adictive in rindul tinerilor care lucreaza cu voluntari. In cursul anului 2005, aproximativ 50 de voluntari-elevi si studenti au participat la intalniri informative pe tema consumului de substante adictive, au propus si implementat proiecte individuale de prevenire. Metoda de prevenire abordata in cadrul acestui proiect este 'peer education'.

· Tabara pentru copiii din satul Ionel, proiect initiat ca urmare a consecintelor inundatiilor din Banat din luna aprilie. Pe linga ajutoarele materiale, echipa SCOP a considerat ca acesti copii au nevoie de activitati specifice varstei lor. Cu sprijinul partenerilor si finantatorilor SCOP, am reusit sa oferim copiilor posibilitatea de a petrece 8 zile intr-o tabara de creatie. 40 de copiii din satul Ionel cu virsta intre 3 - 14 ani au petrecut o vacanta de vis in satul Jupinesti. Activitatile desfasurate in tabara au fost: olarit, sculptura in lemn, pictura pe sticla, desen, muzica si multe alte concursuri specifice virstei copiilor.

Toate proiectele SCOP au fost initiate si sunt derulate in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, dar si cu alte autoritati si institutii: Primaria Timisoara, Primaria Jimbolia, Primaria Sinnicolaul Mare, Primaria Lugoj, Primaria Dudestii Vechi, Primaria Nadrag, Primaria Faget, Agentia Judeteana de Formare si Ocupare a Fortei de Munca, Politia judetului Timis, Centrul de Asistenta si Protectie a Victimelor Traficului de Persoane Recas, Spitalul orasenesc Jimbolia, Spitalul orasenesc Lugoj, Spitalul orasenesc Faget, Spitalul orasenesc Sinnicolaul Mare, Universitatea de Vest Timisoara, Agentia Nationala Antidrog Timisoara, Fundatia Rudolf Walter, Casa de Cultura Faget, Fundatia Apel, Servicul Maltez, Centru comunitar pentru persoane seropozitive Timisoara, Scoala Speciala Dumitru Ciumageanu Timisoara, Casa de Clovni, Centrul Cultural Francez Timisoara, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale Active in Protectia Copilului, Fundatia Isus Speranta Romaniei, Spitalul Victor Babes Timisoara, Spitalul Luis Turcanu Timisoara, Fundatia Caritas al Diecezei Catolice Ciacova.

Informatii suplimentare: str. Milcov nr. 4, Timisoara, tel: 293176. Persoana de contact: Oriana Goleanu

 

  Top
 

Hotarari ale Consiliului Local din luna Noiembrie 2005 (36 hotarari)
Data desfasurarii: noiembrie

· 418/29.11.2005 privind rectificarea bugetului local al Municipiului Timisoara pe anul 2005
· 419/29.11.2005 privind infiintarea unei structuri de audit public intern in cadrul R.A. Apa-Canal Aquatim-Timisoara
· 420/29.11.2005 privind majorarea capitalului social al S.C. Compania Locala de Termoficare COLTERM S.A.
· 421/29.11.2005 privind aprobarea lucrarilor de investitii la S.C. Compania Locala de Termoficare Colterm S.A.
· 422/29.11.2005 privind constituirea Comisiei de selectie a managerului la S.C. Horticultura S.A. Timisoara, S.C. Administrarea Domeniului Public S.A. Timisoara, S.C. Piete S.A. Timisoara, S.C. Drumuri Municipale S.A. Timisoara
· 423/29.11.2005 privind preluarea cu titlu gratuit din patrimoniul Companiei Nationale de Cai Ferate CFR S.A. Sucursala Regionala C.F. Timisoara in domeniul public al municipiului Timisoara si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara a Centralei termice cu instalatiile aferente si a retelelor edilitare din zona, situate in Timisoara, str. Dunarea
· 424/29.11.2005 privind aprobarea Organigramei, a Statului de functii si a Regulamentului de organizare si functionare ale Caminului pentru Pensionari - Timisoara
· 425/29.11.2005 privind aprobarea Regulamentului Intern la Cantina de Ajutor Social
· 426/29.11.2005 privind aprobarea consumului lunar de carburanti pentru autoturismul ce deserveste Cantina de Ajutor Social
· 427/29.11.2005 privind atribuirea spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta din Timisoara, str. Proclamatia de la Timisoara nr. 1, catre LIGA APARARII DREPTURILOR OMULUI - FILIALA TIMIS
· 428/29.11.2005 privind atribuirea spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta din Timisoara, str. Lucian Blaga nr. 6 catre ASOCIATIA PENTRU COMUNICARE VIZUALA VIDEOVEST
· 429/29.11.2005 privind modificarea art. 1 din Hotararea Consiliului Local nr. 133/ 29.03.2005, privind numirea membrilor Consiliului de Administratie si a membrilor Comisiei de Cenzori la S.C. Piete S.A.
· 430/29.11.2005 privind reactualizarea si reactivarea Comandamentului Antiepizootic Local cu adoptarea noului 'Program de masuri privind prevenirea bolilor infectocontagioase de mare difuzibilitate pe teritoriul municipiului Timisoara' si a 'Planului de masuri privind prevenirea si combaterea influentei gripei aviare'
· 431/29.11.2005 privind aprobarea de abonamente gratuite pe mijloacele de transport in comun in municipiul Timisoara, pentru luna decembrie 2005 unui numar de 3841 persoane cu handicap accentuat, grav si asistentii personali ai acestora
· 432/29.11.2005 privind rectificarea sumelor pentru obiectivele din fondul de rulment
· 433/29.11.2005 privind rectificarea sumelor pentru obiectivele finantate din obligatiuni municipale
· 434/29.11.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate si realizarea obiectivului de investitie 'Achizitionare si montare centrala termica alimentata cu gaze naturale' la Liceul Electrotimis, str. M. Millo nr. 2a din Timisoara
· 435/29.11.2005 privind aprobarea Studiului de fezabilitate si realizarea obiectivului de investitie 'Constructie si amenajare vestiar la Sala de sport a Scolii Generale nr. 24, str. Brandusei nr. 7, Timisoara'
· 436/29.11.2005 privind aprobarea Studiului de Fezabilitate 'Modernizare blv. L. Rebreanu - I. Bulbuca'
· 437/29.11.2005 Privind aprobarea Studiului de Fezabilitate 'MODERNIZARE BLV. DAMBOVITA'
· 438/29.11.2005 Privind actualizarea valorii devizului general pentru obiectivul de investitie 'AMENAJARE STRADA TALANGII'
· 439/29.11.2005 privind actualizarea valorii devizului general pentru lucrarea 'Amenajare strada Cozia'
· 440/29.11.2005 Privind actualizarea valorii devizului general pentru obiectivul de investitie 'MODERNIZARE STRADA ULPIA TRAIANA'
· 441/29.11.2005 Privind actualizarea valorii devizului general pentru obiectivul de investitie 'AMENAJARE STRADA VASILESCU VASIA'
· 442/29.11.2005 privind amplasarea unei placi comemorative pe fatada de la intrare a Spitalului Clinic Municipal Timisoara, din parcul Gen. Eremia Grigorescu, strada Dima Gheorghe, nr. 5
· 443/29.11.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Construire baterie de garaje pentru proprietarii de locuinte prin A.N.L.' Zona Istria Timisoara
· 444/29.11.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Construire sediu si spatiu de productie panificatie', Calea Buziasului, nr. 122, Timisoara
· 445/29.11.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Construire imobil D+P+1E pentru comert, servicii si locuinta', strada Liviu Rebreanu, nr. 120, Timisoara
· 446/29.11.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Ansamblu de locuinte colective' - str. Grigore T. Popa nr. 53-57, Timisoara
· 447/29.11.2005 privind alocarea sumei de 80.000 RON pentru impodobirea brazilor de Craciun din Primaria Municipiului Timisoara, pentru pachetele ce vor fi oferite colindatorilor si caselor de copii si de batrani si pentru organizarea manifestarilor de comemorare a evenimentelor din perioada 16 - 22 decembrie 1989
· 448/29.11.2005 privind participarea Consiliului Local in calitate de coorganizator al activitatilor din cadrul Proiectului privind controlul reproductiei populatiei canine din municipiul Timisoara - organizat de Asociatia de Protectia Animalelor 'ECOVET' Timisoara
· 449/29.11.2005 privind concesionarea prin atribuire directa a unor bunuri din domeniul public al municipiului Timisoara catre S.C. COLTERM S.A. Timisoara
· 450/29.11.2005 privind darea din administrarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara in administrarea Regiei Autonome Apa - Canal AQUATIM Timisoara, a unor bunuri constand in retele de apa si canal care fac parte din domeniul public al municipiului Timisoara
· 451/29.11.2005 Privind aprobarea criteriilor de eligibilitate si de evaluare pentru proiectele depuse spre finantarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara cu exceptia proiectelor depuse in baza H.G. 49/2003 care prevede propriile criterii de eligibilitate si evaluare
· 452/29.11.2005 Privind aprobarea prioritatilor pentru proiectele culturale depuse spre finantarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara pentru anul 2006
· 453/29.11.2005 Privind participarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara in calitate de coorganizator al manifestarii 'Sub aripa fulgilor de nea', organizata de Teatrul de Stat Csiky Gergely

http://www.primariatm.ro/hcl.php?data=2005-11-01

 

  Top
 

Administratia Fondului Cultural National (AFCN) - Finantari nerambursabile pentru proiecte culturale

Administratia Fondului Cultural National (AFCN) a lansat o runda-pilot de finantare a proiectelor culturale.

Sunt eligibile urmatoarele domenii: arte plastice si arhitectura, patrimoniu cultural national, patrimoniu imaterial, activitati muzeale, dans, teatru, muzica, management cultural si formare profesionala.

Pot solicita finantari: artisti, organizatii neguvernamentale (persoane juridice non-profit), firme private cu activitate in domeniul culturii, institutii publice.

Finantarea nerambursabila acordata de Fondul Cultural National asigura de regula intre 50-90% din costurile totale. Proiectele vor avea o durata cuprinsa intre 6 luni si un an. SUMA TOTALA pentru aceasta sesiune de finantare este de 20 de miliarde lei vechi.

Pachetul de informatii poate fi obtinut prin e-mail (afcnromania@yahoo.com) de la AFCN sau direct la punctul de informare si primire a dosarelor pentru solicitari de finantari nerambursabile din Bucuresti, Calea Dorobantilor nr. 99A, etaj 2, biroul 201, de luni pana vineri intre orele 12.00-16.00.

Data limita: 29 decembrie ora 16.00

Informatii suplimentare: fax: 021 2300029, e-mail: afcnromania@yahoo.com sau mobil: 0747 126334. Persoana de contact: Laura Ganea

 

  Top
 

Consiliul Local al Municipiului Timisoara - Competitie de proiecte 2006

Incepand cu data de 30 noiembrie, la Primaria Municipiului Timisoara vor fi preluate proiectele depuse spre finantarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara pentru anul 2006.

Persoanele juridice (institutii, asociatii si fundatii, organizatii neguvernamentale) vor putea depune formularele de finantare, completate concis, in format electronic, in relevanta cu datele cerute la fiecare capitol si subcapitol, insotite de toate documentele aferente, la cam. 13 a Primariei Municipiului Timisoara (Biroul de Evidenta si Circulatie a Documentelor), pentru Biroul Relatii Publice, in original, copie si versiune electronica (pe CD sau discheta).

In premiera, incepand cu anul acesta pentru proiectele culturale si educative au fost identificate 10 prioritati la nivel local: formarea publicului, fie el spectator/vizitator/cititor; dezvoltarea de initiative extracurriculare; sprijinirea tinerelor talente; cresterea accesului cetatenilor la actul cultural; organizarea unor evenimente culturale inovatoare, inedite, realizate in spatii alternative; promovarea cooperarii culturale la nivel local; pastrarea si promovarea patrimoniului si traditiei culturale; mentinerea caracterului multicultural; dezvoltarea cooperarii culturale internationale; promovarea valorilor culturale locale in circuitul cultural national, regional si international.

Solicitantii trebuie sa tina seama de criteriile de eligibilitate si de faptul ca formularele de finantare pentru anul 2006 au fost modificate.

Termenul limita de depunere a proiectelor este vineri, 13 ianuarie 2006, ora 13.00 la Biroul de Evidenta si Circulatie a Documentelor/ Registratura Primariei sau 13 ianuarie 2006 data postei.

Informatii suplimentare si formulare de finantare se pot obtine de pe pagina de web www.primariatm.ro, la sectiunea Consiliul Local, categoria Competitia de proiecte pentru anul 2006, sau la Biroul Relatii Publice al Primariei Timisoara, la numarul de telefon 0256 408354 sau prin e-mail la adresa lpopescu@primariatm.ro. Persoana de contact: Lavinia Simion, consilier cultural

 

  Top
 

Youth For a Better World, Inc. - Reteaua Mondiala a Tinerilor Romani

Youth For a Better World, Inc. lanseaza proiectul 'Reteaua Mondiala a Tinerilor Romani'. Proiectul demareaza cu realizarea portalului 'Generatia care vine' www.generationtocome.net si se adreseaza tuturor tinerilor cu varste intre 15 - 25 de ani, romani sau prieteni ai Romaniei din toata lumea. Portalul va cuprinde informatii despre viata tinerilor si a organizatiilor lor, actualitatea, cultura, folclorul, traditiile, istoria si geografia Romaniei, forum.

Informatii suplimentare: generationtocome@yahoo.com

 

  Top
 
 
 
Titlul proiectului: Pro comunitas
Editor: Camelia Cocioba (agendaong@regionalnet.org)

*Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene
 

Centrul Euroregional pentru Democratie
Semenic nr. 10, 300035 Timisoara, Romania
Tel.: +40 (256) 221 471
Fax: +40 (256) 436 663

www.regionalnet.org

Pentru abonare dati click aici!
Pentru dezabonare dati click aici!